Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

          Treptele de granit și marmură – împletirea perfectă între practic și eleganță

 

Utilul cu plăcutul este combinația căutată adesea în amenajarea propriei locuințe. Uneori asocierea vine ca o mănușă, alteori este o adevărată provocare.

Una dintre părțile componente ale locuinței oferte des utilizată este scara care fie face legătura cu etajul, fie cu mansarda. Indiferent de situație sunt mereu la vedere și aspectul lor trebuie sa fie reconfortant pentru ca tu să te simți bine. Însă, ce variantă ar fi mai bună în cazul în care vrei să fie elegante, dar și practice în același timp?

O bună alternativă sunt treptele din marmură sau granit. În afară de faptul că denotă gust și rafinament, aceste două materiale conferă luminozitate în încăperi și holuri, totodată creând impresia de spațiu. Fiind materiale durabile, este indicat să fie montate de profesioniști. Dimensiunile treptelor și contratreptelor sunt executate la comandă, conform specificațiilor primite de la client, de aceea este foarte important să fie tăiate cât mai corect.

De ce să alegi marmura?

Pentru că indiferent că o vei folosi la scările din interior sau pentru cele din exterior, marmura dă impresia de rafinament, iar în plus, marmura e un material caracterizat prin rezistență și durabilitate. Textura sa și potențialele combinații de nuanțe pot armoniza căminul tău.

De ce ai alege granitul?

Granitul este un material cu o duritate mare și, la fel ca și marmura, inspiră stil, eleganță și rafinament. Spre deosebire de marmură, nuanțele sale sunt mai diversificate, variind de la gri deschis până la albăstrui, verde, roșu și negru – această varietate te ajută să faci combinații astfel încât să fie în armonie cu restul locuinței. Granitul este rezistent la abraziuni și la variațiile de temperatură.

Pentru un montaj corect și de durată, este indicat să folosiți adezivi pentru marmură / granit și chit special pentru acestea, iar curățarea trebuie făcută cu ajutorul detergenților potriviți.

Atât marmura, cât și granitul, necesită anumite tratamente, cum este cel de impermeabilitate cu o soluție pe bază de solvent. Tratamentul are rolul de a sigila porii materialului , protejându-l astfel de pete și de abraziuni (vezi gama de produse).

Există multe asocieri în cadrul cărora poți utiliza aceste două materiale, însă, pentru a obține un efect impresionant, combină treptele de marmură Black Light periată și contratreptele de marmură albă lustruită sau combină treptele din marmură Black Light lustruită și pardoseala din marmură albă (vezi exemplu).

Orice variantă vei alege, efectul va fi maxim.

Pentru a vedea mai multe modele și nuanțe de granit și marmură, vizitează site-ul https://www.vinca.ro/. 

 Vreau mai multe detalii despre materiale

 

     Marmură Blach Light periată