Vinca.ro

Costul de transport se stabileste dupa lansarea comenzii impreuna cu echipa de consilieri de vanzari.
Program: L-V: 08:00-17:00; S: 08:00-14:00 |

Atunci când cineva drag nouă pleacă în lumea de dincolo, nu este un moment ușor. 

 Alegerea construcției funerare trebuie realizată cu atenție deoarece aceasta rămâne pe vecie și va reprezenta persoanele adormite.

Pentru a-i păstra amintirea cât mai vie, noi vă recomandăm Piatra Naturală pentru locul de veci pentru că reprezinta cea mai rezistentă soluție.

Ce include construcția funerară?

  • bordura de imprejmuire a locului de veci, 
  • monumentul funerar și 
  • capacul pentru acoperirea mormântului.

Construcțiile funerare de suprafață pot fi realizate în diverse moduri și depinde de buget și preferințe. Deoarece această construcție se realizează o singură dată în viața, aceasta trebuie aleasă cu grijă și atenție pentru ca rezultatul final să iasă după bunul plac.

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru construcția funerară?

În România, cele mai utilizat material este piatra naturală, mai exact marmura și granitul.  

Ce este Marmura? 

Marmura este o rocă metamorfică, compusă, în cea mai mare parte, din calcit – forma cristalina a carbonatului de calciu (CaCO3) și obținută prin metamorfoza calcarului.

Cele mai obișnuite culori pentru marmură sunt: alb, cenușiu, gri, negru și roșu, exceptie făcând o parte din marmura verde. 

Din punct de vedere COMERCIAL, termenul de Marmură poate fi atribuit oricărui calcar compact supus lustruirii, care include cea mai mare parte a marmurei colorate. În țara noastră, calcarele cristaline sau marmurele se întâlnesc în Munții Făgărașului, în Munții Poiana Rusca și se exploatează la Ruschita și Alun. În Masivul Rodna se întâlnesc - marmure albe, la Vascau – Moneasa (închisă pentru moment), în Munții Apuseni - marmure policrome.

Ce este Granitul? 

Granitul este denumirea atribuită unui grup de roci care își are originea în magma pământului. Pe măsură ce acest material lichid fierbinte iese la suprafață și se răcește, formează o structură cristalină, granulată care poarta numele de Granit.

Granitul este format din materiale dure ca feldspati, cuartite, care se contopesc într-o rocă foarte dură ideală pentru lucrări ce au nevoie de o rezistență ridicată. 

Care este diferența dintre Marmură și Granit? 

Diferenta dintre Marmură și Granit constă în modul de formare și în rezistența pietrei. 

Granitul este mult mai rezistent, mai ușor de întreținut, are culori foarte vii pe când marmura este o piatră mai sensibilă, în culori pale ce oferă luminiozitate și rafinament.

Suprafața monumentelor funerare din granit va ramane lucioasă mult timp și va fi ușor de întreținut spre deosebire de marmură. 

Granitul este cea mai rezistentă piatra naturală iar aspectul deosebit și prețul accesibil au făcut ca acest material sa fie cel mai solicitat la momentul actual. Paleta de culori pentru granit este aproape infinită, ele mai populare culori fiind: Negru, Gri închis, Gri deschis și Cappuccino. 

Încă din antichitate, granitul a fost folosit la realizarea construcțiilor funerare din Egipt ce dainuiesc și în zilele noastre.

Acum, depinde de preferințele fiecăruia. Ambele sunt rezistente în timp și oferă un aspect deosebit și special. 

În cât timp dispare luciul de pe suprafața marmurii/ granitului cu care se plachează mormântul? 

Nu există o perioadă stabilită. Aceasta depinde în funcție de atenția acordată.

De exemplu, dacă granitul este tratat la fiecare 6 luni cu impermeabilizant și spălat săptămânal cu detergent pe bază de ceară, acesta își poate păstra luciul și 10-20 de ani. În caz contrar, piatra își poate pierde luciul și după 2-3 ani.

Textul scris pe cruce se șterge în timp? 

Textul se sapă în material și apoi se colorează la cerere cu spray special pentru rezistență la intemperii. Acesta se poate șterge în 3-5 ani dar se poate reface ușor prin aplicarea aceluiași spray. Literele rămân gravate în monument. Indiferent că spray-ul se șterge cu timpul.

 

Sper că acest articol ți-a fost de ajutor în alegerea celui mai potrivit material pentru construcțiile funerare. În continuare îți recomand Portofoliul Vinca cu Monumente Funerare ce conține poze reale de la clienți pentru a te putea inspira. 

De asemenea, aici găsești diverse tipuri de piatră granit, iar aici marmură.

Te interesează și alte produse din piatră naturală la cele mai bune prețuri? La VINCA găsești: tocător granit, blaturi granit, blaturi marmură, blaturi travertin, tavă servire marmură, piatră decorativă, cadouri piatră naturală, monumente marmură, detergenți, mobilier și multe altele.

Dacă ai nevoie de ajutor, noi suntem aici pentru tine. Oferim și montaj și transport, dar mai multe detalii vei găsi aici.

 

Comandă online sau ne ne poți găsi la: 

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Bacau: com. Nicolae Balcescu, E85, nr. 1248

Telefon contact: 0724 043 563

Depozit Vinca Marmura Granit Piatra Naturala Neamt: Roznov, str. Paltinului, nr. 883            

Telefon contact: 0769 608 459

Blaturi Bucatarie Mood by Vinca Marmura Granit Bucuresti: Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 242

Telefon contact: 0769 608 459

Sau prin parteneri - vezi lista parteneri aici.

Vrei să ne urmărești activitatea? Ne găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest dar și pe Telegram unde postăm săptămânal oferte limitate.